MOBILNÝ KOLABORATÍVNY ROBOT MiR 1350 V SPOLOČNOSTI LUKAMASIV

Lukamasiv je slovenská firma z Kriváňa, ktorá sa špecializuje na výrobu drevených nábytkových komponentov a výrobkov z veľkoplošných materiálov. Lukamasiv sa môže pochváliť pokročilou automatizáciou výroby a sme radi, že sme mohli vylepšiť aj logistické procesy.

Aplikácia v spoločnosti LUKAMASIV je pekným príkladom toho, ako mobilný robot môže zefektívniť  prepravu paliet z výrobnej časti do skladu hotových výrobkov. Navrhli sme koncept s autonómnym mobilným robotom MiR1350 EU Pallet Lift, ktorý automatizuje doterajší proces manipulácie s paletami. 

Keď je paleta pripravená na prevoz, operátor si na linke privolá robota pomocou tabletu. Robot odoberie paletu z paletového stojana a prevezie ju do skladu hotových výrobkov odkiaľ sa tovar expeduje k zákazníkovi.

Na trase robot prichádza do kontaktu aj s rôznymi prekážkami, ktorým sa musí vedieť bezpečne vyhnúť. Môže to byť napríklad iná manipulačná technika, operátori  alebo ďalšie nečakané prekážky. Doteraz sa celý proces vykonával pomocou ručných paletových vozíkov a operátor musel prevážať palety od 400kg do 1000kg.

Zákazník oceňuje hlavne užívateľsky dostupné rozhranie, rýchle nasadenie robota do výrobného procesu, schopnosť bezpečne manévrovať a vyhýbať sa prekážkam.

Sme radi, že odbremeníme operátorov od prevážania ťažkých paliet a zároveň vďaka tomuto riešeniu, prinesieme väčšiu stabilitu do procesu manipulácie s paletami.

Pre viac informácii navštívte náš web kolaborativneroboty.sk alebo si pozrite priložené video.