Deň zdravia v MTS so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou

Preventívne prehliadky sú dôležitou súčasťou života. V niektorých prípadoch vedia predísť zdravotným komplikáciam a niekedy dokonca zachrániť aj život samotný. V MTS veríme, že prevencia a ochrana zdravia majú veľký zmysel pre celú spoločnosť. S týmto vedomím sme v spolupráci so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou zorganizovali Deň zdravia pre našich zamestnancov.

Kolegynky a kolegovia tak mohli absolvovať stretnutia so špecializovanými odbornými lekármi a ďalšie aktivity na podporu zdravia priamo na pracovisku. Najväčší záujem bol o meranie telesných hodnôt prístrojom InBody, ktorý meria pomer svalov, tukov a vody v tele. Meranie bolo spojené s konzultáciou výsledkov výživovými poradcami priamo na mieste. Tí, ktorí prišli nalačno, mohli absolvovať aj vyšetrenie cholesterolu a krvného tlaku spolu s konzultáciou u odborného lekára.

Veľký záujem bol aj o meranie zraku optometristom, vyšetrenie znamienok a stavu kože kožnou lekárkou a tiež fyzioterapeutické poradenstvo spojené s ukážkou cvikov na uvoľnenie svalstva.

Súčasťou Dňa zdravia bola aj poučná prednáška o rakovine hrubého čreva od človeka, ktorý ju zažil a vyliečil sa z nej. Rakovina hrubého čreva respektíve polypy v hrubom čreve, ktoré ju spôsobujú sa dajú ľahko odhaliť pomocou jednoduchého testu. Tento test by mal preventívne absolvovať každý človek nad 40 rokov. V úmrtnosti na toto ochorenie žiaľ Slovensko už dlhšiu dobu obsadzuje popredné miesta na celom svete aj kvôli nedostatočnej miere informovanosti a prevencie.

Medzi ďalšie aktivity na podporu zdravia patrilo aj dentálne poradenstvo v spolupráci s firmou Curaprox a klientský servis ku zdravotnému poisteniu. Dňa zdravia sa zúčastnilo vyše 200 zamestnancov, ktorí s radosťou privítali túto preventívno-zdravotnú akciu. Ich pozitívna spätná väzba nám potvrdila zmyslupnosť a užitočnosť takýchto aktivít. Veríme, že si podobný Deň zdravia v budúcnosti ešte zopakujeme.