Ideme do sveta s novým softvérom

Viem, že nás ľudia poznajú ako automatizérov z Oravy. To ale neznamená, že nemôžeme tvoriť svetový softvér 🙂 Ten sme predstavili na spoločnom webinári včera, po 10 rokoch interného vývoja. 

Ak vám slová ako PLC a .NET nie sú úplne cudzie, určite pochopíte, že prepojenie týchto dvoch izolovaných svetov je veľká vec. A keď sa niečo také podarí firme zo Slovenska oveľa skôr, než veľkým priemyselným hráčom, je to malý dôvod na oslavu. 

Inxton tvorí komplexná sada nástrojov a knižníc, ktorá ponúka nové možnosti programovania PLC od Beckhoffu. Jadrom Inxtonu je automatické prevádzanie PLC kódu do vyšších programovacích jazykov, ako napr. C#, aplikácia objektovo orientovaného programovania a automatické generovanie užívateľského rozhrania postaveného na často používaných frameworkoch WinForms a WPF. Nechýba ani funkcia pre nadšencov do dátovej analýzy. Stačí len pár riadkov kódu a operátori získajú prístup k detailným dátam z výroby, ktoré Inxton automaticky zbiera. 

Prvá verzia Inxtonu u nás uzrela svetlo sveta pred desiatimi rokmi. Inxton pôvodne slúžil ako interný nástroj pre zefektívnenie práce programátorov. Od svojho vzniku prešiel mnohými premenami a podľa Petra Kurhajca, CTO Inxtonu, „už bolo načase podeliť sa o naše dielo so svetom“. 

Cieľom Inxtonu je zmeniť vnímanie role PLC v modernej automatizácii. Programátorom prináša celý rad nových funkcií, ktoré zrýchlia programovanie PLC a umožnia zbierať všetky výrobné dáta pre ich využitie na zefektívnenie procesu automatizácie. 

Pre framework sú dostupné licencie v niekoľkých stupňoch komplexnosti, podľa aktuálnej potreby výrobcu automatických liniek. Dobrou správou pre zvedavých PLC programátorov je existencia developerskej licencie so všetkými funkciami Inxtonu zadarmo.  

Prechod na Inxton znamená ľahšiu tvorbu komplexných projektov, rýchle a jednoduché škálovanie a vďaka objektovo orientovanému programovaniu tiež čistejší a prehľadnejší kód. 

Pre viac informácií navštívte www.inxton.com